“I don’t have a favorite wine because I invest the same job from Dolcetto to Barolo: the idea I have in mind is to create a line of high-level products, without compromise.”

Claudio Alario

Azienda Agricola Alario Claudio

Velkommen til Claudio Alario

enestående kvalitet

Claudio Alario

Claudio Alario og sønnen Matteo er med deres afdæmpede og charmerende facon legemliggørelsen af deres vidunderlige vine. Vinene har meget mere at byde på end de underspillede rammer, der ved første øjekast kendetegner vingården. Sammen producerer de nogle af Piemontes bedste Dolcetto og Barbera-vine, men deres Barolo-vine fra markerne i Serralunga er kronen på værket!

En frugtbar beliggenhed

Vingården ligger omgivet af bløde, grønne bakker i den lille landsby Diano d’Alba. Geografisk beliggenhed er nøglen til at opnå den mest næringsrige jordbund. De frugtbare marker er vingårdens sjæl og grundlaget for deres sensationelle vine.

Claudios fremsynede indsats

I tre generationer har Alario-familien dedikeret hele deres liv til at pleje og dyrke de bugnende vinmarker. Det er dog kun takket være Claudios fremsynede indsats, at vingården de senere år har udviklet sig til den anerkendte vinproducent, de er i dag.

Dolcetto-, Nebbiolo-, Barberadruer

I begyndelsen fremstillede Claudio Alario udelukkende Dolcetto, men senere udvidede de produktionen med druerne Nebbiolo og Barbera. Siden 1995 har de også produceret Barolo.

Vinmarkerne har en alder på mellem 20 og 25 år og strækker sig over kommunerne Diano D’Alba, Serralunga D’Alba og Verduno.

Claudio og Matteo stræber altid efter at forbedre deres ekstremt høje niveau, og denne ihærdighed har gjort dem til nogle af de bedste vinproducenter i området. Deres engagement og fokus er i dag på optimeringen af et lavt udbytte i vinmarken for at skabe en overlegen kvalitet.

www.alarioclaudio.it