“…Il vino per me è passione, è famiglia e amici, è calore del cuore e generosità. Il vino è arte, è cultura, è l’essenza della civiltà e l’eleganza del vivere…”

Natale Simonetta

Vinicolo

Velkommen til Cascina Baricchi

enestående kvalitet

Cascina Barricchi

Vingården Cascina Baricchi ligger med udsigt over den smukke Val Tinella-dal i Barbaresco kommune. 

I dette betagende område opfyldte Giovanni Simonetta sin drøm om at tilbringe fredelige øjeblikke i idylliske omgivelser med sin familie. I mere end fire årtier har Simonetta-familien dyrket
deres livsværk. Gode ting tager tid, og det skulle tage 10 år, før de første flasker blev produceret under varemærket Baricchi. 

I dag producerer Cascina Baricchi mellem 40.000 – 50.000 flasker årligt.

Sønnen Natale skaber ren magi

I 1996 tog Giovannis søn, Natale, over som primus motor for familieforetagendet. 

Det er ikke nogen tilfældighed, at Baricchi-vine er kendt for at være helt fantastiske. Natale er manden bag nogle af de mest velproducerede vine fra Barbaresco. Hans læretid førte ham bl.a. til Champagne, og det kan smages, for hans prisbelønnede Spumanter er absolut en smagsprøve værd! De bobler af den samme livsglæde, som Natale og resten af hans familie.

Gennem sine næsten 25 år som vinproducent har Natale eksperimenteret med vinproduktionen samt nye tiltag og idéer til at udvikle vingårdens personlighed og unikke stil. På den måde har han formået at skabe en enestående kvalitet, som glæder og overrasker vinentusiaster igen og igen!

Vinens kvalitet skabes i marken

Baricchis druer kommer fra vinmarker, som udelukkende dyrkes og plejes af Natale selv samt én nøje udvalgt medhjælper. Ifølge Natale er det i marken, at vinens kvalitet afgøres. Derfor bliver alle vinstokkene nøje håndbeskåret og druerne håndplukket.

De næringsrige vinmarker strækker sig over seks hektar jord, men for at følge med den store efterspørgsel, har Simonetta-familien lejet yderligere to hektar jord til deres vinproduktion, som udføres med den største respekt for naturen. Natale er traditionalist, så han fremstiller al sin vin ved at følge de klassiske Piemonte-traditioner tæt.

www.cascinabaricchi.it