Natale Simonetta er en fantastisk vinmager, som igen og igen overrasker med en enestående kvalitet. Han er manden bag nogle af de bedste og mest velproducerede vine fra Barbaresco. Hans læretid, som også førte ham til Champagne fornægter sig ikke, og hans prisbelønnede Spumanter er også helt vidunderlige. De bobler af samme livsglæde som Natale og hans dejlige familie.

Vingården Cascina Baricchi blev grundlagt i 1979, da Giovanni Simonetta, en stor Barbaresco entusiast, opfyldte sin drøm om at købe et hus, hvor han kunne tilbringe fredelige øjeblikke med sin familie i hans fritid.
Vingården vender ud mod Val Tinella dalen med vinmarkerne på bakkerne i Treiso og Neive, som ligger i Barbaresco kommune.
Efter ti år blev de første flasker under varemærket Baricchi produceret og siden 1996 har Giovanni’s søn, Natale, været ansvarlig for vinproduktion.

Natale er enormt passioneret omkring produktion af vin og bidrog med nye tiltag og ideer, som hjalp vingården til at udvikle sin egen personlighed og unikke stil.

Druerne kommer fra vinmarker, der alene dyrkes og plejes af Natale og én medhjælper. Det er ifølge Natale i marken at vinens kvalitet afgøres, så alle vinstokkene håndbeskæres og druerne håndplukkes . Vinmarkerne strækker sig over et areal på 6 ha plus 2 ha lejet jord, som dyrkes med stor respekt for naturen. Natale er traditionalist og vinen fremstilles ved at følge de klassiske traditioner fra Piemonte. Cascina Baricchi producerer 40.000 – 50.000 flasker om året afhængigt af udbyttet i den specifikke årgang.

Claudio Alario og sønnen Matteo laver vidunderlige vine. Med deres afdæmpede og charmerende facon er de legemliggørelsen af ​​deres vine, der har meget mere at byde på end de underspillede rammer, ved første øjekast kendetegner vingården. De producerer nogle af de bedste Dolcetto og Barbera vine i Piemonte – og deres Barolo vine fra markerne i Serralunga, må siges at være kronen på værket.

Vingården ligger i Diano d’Alba, en lille landsby omgivet af bløde, grønne bakker. Den geografiske beliggenhed er vigtig for de særegenskaber, som kendetegner denne unikke jordbund – de samme særegenheder, som Claudio Alario kender indgående og som er virksomhedens sjæl. Og som er grundlaget for deres fantastiske vine.

I tre generationer, siden 1990, har familien med stor seriøsitet og dedikation plejet og dyrket vinmarkerne – og produceret vin. Men det er kun takket være Claudio’s fremsynedeindsats, at vingården de senere år har udviklet sig den anerkendte producent, som de er i dag.

Alario startede med kun at fremstille Dolcetto, men udvidede senere med druerne Nebbiolo og Barbera og har siden 1995 også produceret Barolo. Vinmarkerne der er beliggende i kommunerne Diano D’Alba, Serralunga d’alba og Verduno har en alder på mellem 20 til 50 år, og de nyder alle privilegerede eksponeringer i forhold til solen.
Claudio og Matteo’s filosofi er kontinuerligt og konstant at søge forbedring og dermed at skabe vin med en stadig større kvalitet. Deres engagement og fokus er i dag på optimeringen af ​​et lavt udbytte i vinmarken for at garantere vinen en overlegen kvalitet.

Josè Noè bliver kaldt hasselnøddernes Gaja. Og kender man til denne fantastiske vin, som er den, der for alvor satte italiensk vin på verdenskortet, så ved man, at her venter en helt særlig smags-oplevelse. Josè Noè driver familiens nøddefarm i bakkerne bag Lequio Berria, hvor jordbunden er perfekt til dyrkning af hasselnødder. Smagen og duften af ristede hasselnødder – det skal opleves!

Josè Noè var i flere år den eneste producent i området der havde egne nøddeplantager og egenproduktion af hasselnøddeprodukter. Dyrkningen af de i alt 40 ha store nøddeplantager foregår manuelt og nænsomt med stor ydmyghed og respekt for naturen.  Høsten som foregår slut ​​august/start september, er en meget vigtigt del af produktionsfasen.

En rettidig høst er helt afgørende for en høj kvalitet ligesom tørringsprocessen er af afgørende betydning for optimal produktion for at sikre en fremragende kvalitet. “Vores Cru af hasselnød stammer fra naturlig tørring, hvor vi lader frugterne tørre i enkeltlag i flere dage under solen” garanterer Josè Noè.